Fiberkampanj

Efteranslutning

EA220331

Nu kan även du uppdatera din fastighet till fiber

Vi på Seths, tillsammans med Göteborg Energi GotNet AB har tidigare installerat fiber i ert område. 

Vi går nu ut med en kampanj för de som vill ansluta sin fastighet i efterhand. Till ett riktigt bra pris kan även din bostad bli ansluten till fiber och du får då möjlighet till bredbandshastigheter upp till 1000 Mbit/s (1 Gbit/s).

Låg anslutningsavgift och minimalt med grävning

I och med att delar av ert område redan har fått fiber installerat samt att vi kan använda det områdesnät som redan finns blir det minimalt med grävning och vi kan därför erbjuda ett lågt pris.

Kampanjpris 11 900kr*

Kampanjpris
11 900kr*

*Gäller för de som har anslutning med koax idag eller har förberett med rör i samband med fjärrvärmeanslutning. (Ordinarie pris 19 900 kr i redan uppgraderade områden)

Om din fastighet saknar anslutning med koax eller rörkanalisation är kampanjpriset 25 000 kr (ordinarie pris 29 900 kr)

Smidigt och lätt - Samma leverantör

Om du ansluter din fastighet till stadsfibernätet så byter vi ut din befintliga koaxkabel till en fiberkabel. Du kan behålla samma tjänsteleverantör som du har idag och får då möjlighet till tjänster upp till 1Gbit/s. Seths Open Network kommer fortfarande vara kommunikationsoperatör och ansvara för driften i den digitala motorvägen fram till ditt hem.

Intresseanmälan

Är du intresserad av att uppgradera till fiber?
Fyll då i formuläret på denna sida. Observera att intresseanmälan inte är bindande utan endast ett sätt för oss och Göteborg Energi GothNet att ta reda på hur intresset ser ut i just ditt område, för vidare planering.

Om intresset är tillräckligt stort så kommer vi att byta ut koaxialkabeln till fiber för dom som så önskar. När du har fyllt i en intresseanmälan och beslut tagits för uppdatering av infrastruktur, så kommer ett avtal om anslutning skickas hem till dig.

Sista anmälningsdag är 2022-03-31

Tjänster

Här kan du läsa om de olika tjänsterna som erbjuds i fibernätet.

Bredband

Tillgängliga hastigheter över fiber

Behåll samma hastighet och leverantör

Om du idag har en bredbandstjänst i nätet så kommer din tjänst över koax automatiskt flyttas över till fiber i samband med installationen. Du kommer därav behålla samma tjänsteleverantör och behöver inte säga upp några abonnemang.

I samband med bytet av infrastruktur så kan vissa tjänster förändras. Se nedan.

Du kan självklart välja att uppgradera din tjänst till någon av de snabbare hastigheterna som då finns tillgängliga via fibern.

DOCSIS/Koax

Fiber

DOCSIS → FIBER

DOCSIS 200/20 → FIBER 250/250
DOCSIS 100/10 → FIBER 100/10
DOCSIS 50/100 → FIBER 50/10
DOCSIS 10/2 → FIBER 10/10

Kabel-TV

Analog och Digital TV

Har du redan Kabel-TV från Telenor så kommer den fortsätta fungera precis som innan. 

Vi kommer ansluta ditt hus med två fiberkablar där den ena är för bredandstjänster och den andra är för Kabel-TV.

Fibern för Kabel-TV kommer vi sedan ansluta till ditt befintliga TV-nät i huset så du kan fortsätta se på TV som vanligt via dina antennuttag.

Har du inte ett Kabel-TV från Telenor så får du  möjlighet att ansluta dig till ett kraftfullt utbud av både analoga och digitala TV kanaler från Telenor.

I basutbudet ingår 17 analoga kanaler som kan ses på hushållets samtliga TV-apparater. Dessutom får man en HD-box för digital spegling av dessa 17 kanaler varav 14 kanaler även sänds i HD kvalitet. Det analoga utbudet kan ses på alla hushållets TV-apparater utan behov av någon extra utrustning. Du får även tillgång till dina kanaler över Stream-tjänsten. Klicka här för mer information och vilka kanaler som ingår.

I vissa fall kan information saknas om huruvida din villa kan få tjänsten – är du osäker, ring kundservice på 020-22 22 22. 

Tilläggsutbud

I tilläggsutbudet finns ett antal paket att välja mellan. Här kan du kombinera bland t.ex. Viasats och CMores kanaler. Sport, film, serier och underhållning i Världsklass!

För mer information om utbud, kanalpaket och digitalboxar se https://www.telenor.se/handla/tv/