Fiberkampanj - Kortedala

KE201218

Information

I samband med fjärrvärmebyggnationen i ditt område byggde GothNet ett områdesnät bestående av koaxialkabel för distribution av Kabel-TV och Bredbandstjänster. Seths och GothNet har valt ut ditt område för byta det befintliga koaxialnätet i området till ett fibernät. Vi använder den befintliga kanalisationen i möjligaste mån vilket innebär minimalt med grävning i området.

Har du idag en anslutning via koax-plattformen så kommer du kunna behålla befintliga tjänster hos din nuvarande tjänsteleverantör. Fiberanslutningen kommer också att kunna erbjuda dig större bandbredd med tjänster upp till 1 Gbit/s. Läs mer om tjänsterna över fiber nedan.

Vi kommer att använda befintlig kanalisation i så stor utsträckning som möjligt vilket innebär minimalt med grävning området.

Till höger kan du göra en intresseanmälan för fiber till ditt hushåll.

Om intresset är tillräckligt stort så kommer vi att byta ut koaxialkabeln till fiber för dom som så önskar. När du har fyllt i en intresseanmälan och beslut tagits för uppdatering av infrastruktur, så kommer ett avtal om anslutning skickas hem till dig.

Upplever du problem med formuläret så kan du kontakta oss:

031-706 27 10
on@seths.se

Kampanjpriset på 11900 kr* för anslutning är giltig till 2020-12-18.
* Förutsätter att din fastighet idag är ansluten eller har en rörkanalisation framdragen. Annars är priset 25000kr.

Intresseanmälan

Tjänster

Här kan du läsa om de olika tjänsterna som erbjuds i fibernätet.

Bredband

Om du idag har en bredbandstjänst i nätet så kommer din tjänst över koax automatiskt flyttas över till fiber i samband med installationen. Du kommer därav behålla samma tjänsteleverantör och behöver inte säga upp några abonnemang.

I samband med bytet av infrastruktur så kan vissa tjänster förändras. Se nedan.

DOCSIS

FIBER

Du kommer även få möjlighet att teckna nya snabbare bredbandstjänster över fibern. Nedan ser du alla tjänsterna.

FIBER

Kabel-TV

ANALOG OCH DIGITAL TV

Har du redan Kabel-TV från Telenor så kommer den fortsätta fungera precis som innan. 

Vi kommer ansluta ditt hus med två fiberkablar där den ena är för bredandstjänster och den andra är för Kabel-TV.

Fibern för Kabel-TV kommer vi sedan ansluta till ditt befintliga TV-nät i huset så du kan fortsätta se på TV som vanligt via dina antennuttag.

Har du inte ett Kabel-TV från Telenor så får du  möjlighet att ansluta dig till ett kraftfullt utbud av både analoga och digitala TV kanaler från Telenor.

I basutbudet ingår 17 analoga kanaler som kan ses på hushållets samtliga TV-apparater. Dessutom får man en HD-box för digital spegling av dessa 17 kanaler varav 14 kanaler även sänds i HD kvalitet. Det analoga utbudet kan ses på alla hushållets TV-apparater utan behov av någon extra utrustning. Du får även tillgång till dina kanaler över Stream-tjänsten. Klicka här för mer information och vilka kanaler som ingår.

I vissa fall kan information saknas om huruvida din villa kan få tjänsten – är du osäker, ring kundservice på 020-22 22 22. 

TILLÄGGSUTBUD

I tilläggsutbuden finns ett antal paket att välja mellan. Här kan du kombinera bland t.ex. Viasats och CMores kanaler. Sport, film, serier och underhållning i världsklass!

För mer information om utbud, kanalpaket och digitalboxar se https://www.telenor.se/handla/tv/.

 

Webb-TV (OTT)

Webb-TV kan med fördel ses med någon av våra bredbandstjänster. Idag finns de vanligaste tjänsterna som appar i de flesta smarta TV-apparater eller så kan de strömmas till TVn via exempelvis en Apple TV eller Google Chromecast.

De flesta traditionella TV-kanalerna har en så kallad Play-kanal där man kan se sina program on-demand. Det finns även ett antal leverantörer som man kan skaffa abonnemang hos. Några av de vanligaste är NetflixViaPlayHBO NordicCMore och Dplay